Julia Abrahamsson

om choklad är min passion är du gjord av 100% kakao

söndag

Allmänt Permalink0
Jag har precis stillat kvällens hunger med taco, det satt otroligt fint ska jag säga er. Dagen har dragit förbi i all sin hast, knappt så att jag har märkt det.

Jag vaknade vid tolv och då hade min fotbollstränare ringt och kallat in mig till matchen i sista sekund. Otränad som jag har blivit av att ligga sjuk hemma sitter gårdagens matchträning fortfarande kvar i kroppen, men det hindrade mig inte ifrån att tacka ja till att spela. Samling halv två och match tre. Jag tejpade mina blåsor och satte på skavsårsplåster, men inte fasiken hjälpte det. Jag blir bara så oerhört trött på mina klena fötter, eller rättare sagt mitt klena skinn som inte tål lite friktion. Jag har verkligen testat allt... Skavsårsplåster, potatismjöl i skorna, vatten i skorna, tejpade fötter, skavsårsplatta, skavsårsspray, gummihättor på tårna och gud vet mer vad jag har prövat. Men ledsamt nog hjälper det inte ett skvatt. Jag kanske inte är ämnad att spela fotboll?

Helgen är veckans guldkant, och då menar jag framförallt fredagarna. Det absolut bästa som finns är att sluta skolan på fredagarna och känna att man har hela helgen ledig framför sig. Dock händer det inte särskilt ofta att helgerna blir lediga, utan det är ofta matcher och andra måsten som måste klaras upp. Nu när skolan har dragit igång uppstår även den så kallade "pluggsöndagen" som är hatad av alla. Redan nu har jag fått plugg att göra, och det är ju FÖRSTA VECKAN!! Tänk så mycket som komma skall, bläää.

I fredags hade jag, Ida & Micha myskväll hos mig med godis och film. Vi tittade på Bruce den allsmäktige och vi hittade tusen små tecken från Magaluf, haha. Senare vid tolv någon gång efter Takidas konsert i Västeråshallen ringde Linn, så vi åkte och mötte henne innan vi åkte tillbaka till mig igen. Vi kastade oss in i filmen "Vit oleander" som redan startat, och den tittade vi på till två. Vi sov allihop med jämna mellanrum.

Lördagen började med match och samling 10.00. Jobbigt efter första skolveckan... Jag fick spela med div. 4 för att få lite matchträning nu när jag har varit borta så länge. Vi vann med 4-2, så det var roligt. Hemma igen somnade jag på sänge, något som har varit väldigt återkommande denna vecka. Jag känner mig lite som en pensionär när jag "sover middag", haha, men gudomligt skönt är det! Vid sex kom familjen Östman till oss på middag. Som vanligt spelade vi Rappa Kalja, något som har blivit lite av en tradition när vi ses. Jag & Kristina tog hem vinsten, och sedan bar det upp i sängen där jag somnade som en stock.

Söndag och min första "sova-ut-dag" på helgen. Det gjorde att jag vaknade efter tolv, och fick då reda på att jag skulle spela match med mitt lag. Två äggsmörgåsar med kaviar och en tallrik vaniljfil med äppelmos och flingor i gjorde susen. Fast tyvärr förlorade vi med 3-2 mot Barkarö, men åh så nära det var att vi vann. Vi hade spelat största delen av matchen, så nästa gång ska de allt få sig en känga.

Jisses, nu har den fyrkantiga rutan framför mig med tillhörande burk tagit allt för mycket dyrbar tid från min pluggkväll. Då är det bara att börja traggla matte, fysik och engelska, hur tråkigt det än är...
Hoppas att ni har en roligare kväll framför er!
Kram
Till top