Julia Abrahamsson

om choklad är min passion är du gjord av 100% kakao

dagarna i port douglas

Australien Permalink0
Sitter med en kall öl i handen och spejar ut över palmtopparna. Klockan är åtta på kvällen och luftfuktigheten fortfarande så pass hög att kläderna klibbar mot kroppen. Syrsorna spelar i det daggdränkta gräset och fladdermössen tornar upp sig som svarta skuggor i skyn. Kortleken åker fram och fläkten ger skön cirkulation i den kvava hettan. Det doftar blommor och blöt asfalt blandat med klor från poolen. Dagarna flyger förbi och den ena slår den andra äventyrmässigt. Regnskogssafari med krokodilspan och strandhäng blandas upp med solnedgångskryssning och dykning i barriärrevet. Vi njuter i fulla drag och det känns knappast som nio månader sedan jag träffade min saknade familj.

Vi har kittlat smaklökarna med seafood, ost & kex på balkongen och flera sorters öl. Flera liter vatten har rosslat i våra strupar under häftiga pool-lekar, överraskande ödlor har fått oss att tjuta, ölflaskor har svettats i värmen och mastodonta fiskar med hajliknande tänder haft uppvisning framför ögonen på oss. Mycket har hunnits med på få dagar. Dykoskulden tagen, en snorklande mor efter mycket mod och stött, revhajar, bläckisar och sköldpaddor som överraskat oss i det djupa blå. Vi har haft härliga dagar fyllda av upptåg i Port Douglas och nu väntar sköna dagar vid stranden på paradisliknande ön Fitzroy Island. Alla våra sinnen är tillredsställda och vi lever ett bekymmerlöst liv där vårt största dilemma är valet mellan sola eller bada. Nu smälter ostarna på balkongen och dem nyss spröda kexen har tagit ett steg bakåt i utvecklingsfasen för att mer likna deg ute i den fuktiga natten. Med ett stort grattis på födelsedagen till Wlady erövrar vi nu balkongen för kortspelande.



Till top