Julia Abrahamsson

om choklad är min passion är du gjord av 100% kakao

NYE

Allmänt Permalink0
2016. Nytt år och nya möjligheter som den gamla hederliga nyårsklyschan intalar oss. Mycket har hänt året som gått. Tre största tingen måste ändå vara att vi har slutat jobba, köpt vår första egna lägenhet för att flytta från Västerås till Uppsala och slutligen har vi börjat studera. Nu kan äntligen våra föräldrar pusta ut. Sex år tog det, kantade av resor, stora som små, pengainhalande från vårt hatälskade Ica-lager och med en hel del vuxenpoäng som håvats in under åren. Men nu sitter vi här, i en nytapetserad lägenhet med på tok för fin och dyr inredning med uppslagna skolböcker framför oss som får hjärnorna att skrynklas ännu mer än vad dem redan har gjort hitills i livet. Geometri och algebra på ena sidan av bordet och biokemi på andra. WDKYMYS!
 
Nya året firades traditionsenligt med Lisa och Mattias men inte i Västerås denna gång utan här i Uppsala. Dagspromenad och årets sista lunch på dagen för att sedan spela spel, laga mat och festfixa oss inför det så högtidliga tolvslaget. Skagentoast till förätt, oxfilé med potatisbakelser och baconlindad sparris till varmrätt och så avslutande creme brulee till efterätt. Tolvslaget skålades in uppe vid slottet bland fyrverkerier och resterande Uppsalabor. Sedan fortsatte natten som övergick till tidig morgon med jellyshots innan vi stupade i säng.
 
Årets första dag bjöd på en promenad runt Uppsala i lugn takt och på kvällen gick vi emot pizzaströmmen och njöt vi av nyårsmiddagens rester framför en film.
 
Nu gäller det bara att komma ihåg att det är ett nytt år. Jag hinner väl nätt och jämnt lära mig det tills det slår över till 2017.
 
 
 
Till top