Julia Abrahamsson

om choklad är min passion är du gjord av 100% kakao

Fraser Island

Australien Permalink0
Klockan är över tio och i morgon måste vi stiga upp fem i gryningen. Det blir en lätt pannkaka eftersom att vår dygnsrytm är inställd efter solen. När solen går ner lägger vi oss, och därför går vi helt sonika upp i ottan när vi är utvilade.

Vi har bokat in oss för en tur på Fraser Island med start i morgon. Det är världens största sandö som endast går att utforska genom fyrhjulsdriven bil. Då vår vita springare till bil just inte är belönad med två extra drivhjul får vi hyra. Kort och gott är vi en grupp på tolv som ska sätta Fraser i gungning. Vi har en guide i första bilen och två bilar efter i karavan. Vi har blivit varnade för dingo som är deras motsvarighet till vår varg. Denna vildhund blev matad av människor på ön och förökade sig snabbare än pesten. Den blir agressiv om den inte får mat, så vi blir utrustade med käppar för att klappa till byrackorna om dem hotfullt närmar sig.

En annan stor farhåga är hajarna. Det är strikt förbjudet att bada i havet på grund av att dessa bestialiska gälbelönade monster kryllar utanför stranden. Isället ska vi bada i sötvattensjöar, laga mat i kokkök och campa mitt på stränder. Tre dagar, två nätter, 100% vildmarksliv. Det kommer att bli grymt!

Natti natti sweethearts ♥
Till top