Julia Abrahamsson

om choklad är min passion är du gjord av 100% kakao

holiday in Bondi

Australien Permalink0
Vi är tillbaka från två fullspäckade dagar i Bondi. Vi åkte dit på onsdagsmorgonen, mötte upp Fanny och promenerade till beachen. Strålande sol och temperaturen sträckte sig över trettiostrecket. Vi solade, badade och njöt av den omtalade beachen. Sushi till lunch och sand mellan tårna. Vid femtiden skakade vi av badlakanen och traskade hemåt. Vi duschade av allt saltvatten, korkade upp och tog ett glas rött.

Framåt nio åt vi på världens godaste Mexikanska restaurang. Taco, Enchiladas, Quesadillas och ungefär fyra andra mexikanska rätter jag inte kan namnet på. Koba och jag åt en het Chicken Burrito med guaccamole och gräddfil. Till maten skålade vi i spansk Sangria. Senare drack vi vin och öl på stranden innan vi promenerade till klubbarna. Jag tror vi var inne på minst 10 olika klubbar under kvällens gång. Fanny och Astrid började tidigt dagen efter så dem gick hem medan jag, Koba, Gustav och vår nyfunne vän Christopher "Hertige över en landsbit i England" erövrade natten med storm. Vi tog en cab till Kings Cross där vi sprang på olika klubbar. Hem kom vi vid femtiden. Tre timmar senare vaknade jag av att Astrid skulle upp och jobba. Såklart kunde jag inte somna om. Jag väckte Koba och vi promenerade till Bondi Beach för att äta frukost i den ljumma havsbrisen. Sedan intog vi stranden och förbättrade brännan.

Mot eftermiddagen duschade vi av oss och tog bilen till The Gap det så omnämnda stället för självmordsbenägna men likaså ett populärt turistmål för äventyrslystna. Det gapande hålet mellan två klippor som är infarten mot Sydney Harbour var vårt mål. Andlöst vackert och fridfullt. Efter det åt vi fish'n'chips vid stranden och promenerade hand i hand i solen. Allt har sitt slut så även denna dag. Den enda som blev glad över det var vår lilla favorit-byracka som skuttade runt av glädje när vi kom hem.

Nu är det nyår och vi ska in till Sydney med närmre destination Darling Harbour för att skåla in det nya året. Det kommer att bli legen...wait for it...dary!































Till top