Julia Abrahamsson

om choklad är min passion är du gjord av 100% kakao

lördag

Allmänt Permalink0
Mycket har hänt sedan sist. Klassen tillsammans med största delen av alla andra treor från Rudbeck åkte till Sthlm och Dramaten i onsdags för att se Hamlet. Eftersom att vi hade badminton med idrotten på Bellevue innan gick vi lite tidigare därifrån, tog bussen tillbaka till skolan för att köpa balbiljetter. Så nu är även det fixat, bara skor som behövs!

Efter köpet åt vi lunch och sen gick jag & Camilla till gympasalen för att duscha innan vi klev på bussen som styrde kosan mot vår kungliga huvudstad. Vi lekte lekar på bussen för att fördriva tiden och vips var vi framme. Vår visning inne på Dramaten var inte förrän vid 17 så vi gick på stan ett tag, åt på kära gamla Donken för att sedan traska tillbaka till Dramaten i snöslasket. Visningen var väldigt seg. Vi fick titta bakom kulisserna, se under scenen och kika bland kostymerna. Sedan var det en liten paus tills vi skulle titta på föreställningen så vi sprang till 7eleven för att köpa en latte och kladdkaka som energi inför den 3h och 20min långa föreställningen...

Föreställningen började: en nytappning av Shakespears Hamlet. Det sjuka var att kulisserna och kläderna gick under 60-tal medan språket var nutida. Jag och alla med mig hade inte ett uns om vad pjäsen handlade om. Allt var ett virrvarr, men tiden gick ändå ganska fort och så var det paus. Redan innan föreställningen började hade jag, Camilla, Alexander, Henrik, Johan och David varit och förbeställt fika så att vi skulle slippa stå i kö i pausen. Så vårt fika stod redan framdukat i ett fin rum, det var en liten höjdpunkt!

Efter föreställningen hämtade vi ut våra jackor för att sedan springa till bussen för att åka hem. Hemresan gick superfort och helt plötsligt när jag tittar upp är vi vid Hälla. Så jag slog en pling till pappa för att bli hämtad.

Jag var hemma runt halv ett och somnade direkt! Dagen efter, torsdagen, var utomordentligt jobbig. Vi skippade fysiklektionen eftersom att vi redan har gått igenom allt till provet, så vi skulle bara jobba självständigt. Dock missade vi genomgången av matteprovet som vi gjort i måndags, men vi träffade Zuppin senare som undrade varför vi inte hade varit där! Vi gav en någorlunda bra förklaring, och så berättade Zuppin att vi alla klarat oss på provet!!!!!!! GISSA OM JAG BLEV GLAD!! Wihoo, det blev alltså ett G! Jag var verkligen övertygad om att jag skulle få underkänt, men så fel man hade..

Tidig kväll med Veckorevyn som sällskap blev det. Fredagen nalkades och det innebar engelska reading och listening i aulan. Vi slutade elva och då blev det lunch i matsalen. Sedan spenderade jag hela dagen med Alexander. Vi gick på stan och provade en kostym till honom och en liten cocktailklänning till mig, sedan gick vi och tittade efter skor till mig till balen, köpte solkort på Glada Oxen, och till sist gick vi och solade. Bruna och fräscha (fast jag vart ju såklart en aning röd som vanligt) åkte vi hem till honom och tittade på film, Mamma Mia. Sedan ringde mamma och sa att maten var klar så vi cyklade hem till mig och åt potatisgratäng med fläskfilé och glasstårta till efterrätt. Sedan vilade vi lite innan vi cyklade tillbaka till honom ännu en gång för att titta klart på filmen. Det var en kanonbra dag!

Lördagen startade tidigt, jag skulle plugga. Men den skoltrötta känslan tog helt över och jag gjorde inte ett enda dugg av fysiken! Sämst sämst sämst!!! Jag tog en dusch och åkte ner med Alexander på stan för att köpa kostymen och klänningen som vi lagt undan. Han kommer att bli superstilig!

Hem för att plugga men som det inte blev något av, och sen åkte jag& Ida på middag till Linn. Hemmagjord pizza, sallad, äppelpaj till efterrätt och chips till filmen. VI rullade hem senare (med pappas bil) och så slog jag en pling till Koba innan jag somnade.

Idag slog jag upp ögonen halv tolv odh studsade upp ur sängen för att jag fick panik över hur mycket klockan var! Jag hade ont i hela kroppen, ni vet hur det känns när man sovit alldeles för länge? Så jag var tvungen att ta en promenad för att vakna till och mjuka upp kroppen inför fysiken som kommer att ta upp hela dagen eftersom att jag inte har börjat än.

Oj, nu ropar Isak att frukosten/ lunchen klar. Omelett var det här!
Puss å kram*
Till top