Julia Abrahamsson

om choklad är min passion är du gjord av 100% kakao

mmm...mat

Australien Permalink0
Gud så vi har gottat idag! Annars på vardagarna blir det ju mycket pasta och korv, men nu så har mina finsmakarnerver fått sig en rejäl dos så att det räcker över och blir till. Min söta lilla kock stod i säkert två timmar och gräddade ett berg av pannkakor medan jag låg helt utslagen på sängen med laptopen i knät. Så brunch med pankisar, keso och jordgubbssylt.

Efter det mådde jag prima ballerina. Mat är helt underskattat, vilken segis som helst blir som en duracell-kanin efter lite bukfylla. Så med mätta magar tog vi en sväng in till Blacktown City där vi strosade i det enorma köpcentret. Jag hittade en affär som rent indirekt skrek på mig med sina stora "allt för $10"-skyltar. Mycket skräp, men det är när man letar som man hittar guldkornen. Ett sött romantiskt litet vitt linne pryder nu min garderob så fint.

Efter den lilla shoppingturen svischade vi hem i vita faran. Vi konstaterade även att vi nått målet 10 000 foot steps idag. Jag har en stegräknare som bakgrund på min mobil, och den visar hela tiden att 10 000 steg är ett hälsomål. Så med tanke på att vi kom hem inatt efter klockan tolv hann stegräknaren börja på söndagens mätning. Den låååå-å-å-nga nattpromenaden på 5 kilometer från Blacktown station hem till oss gav oss rejält många fotsteg.

Hemma från shoppingen och hungriga igen. Med ett proppfullt kylskåp och Arla-recept på hemsidan visste vi precis vad vi skulle göra. Tagliatelle med champinjonsås. Så under-fucking-bart att jag höll på att smälla av på fläcken! I såsen hade vi färdigtärnad bacon, rödlök, färska skivade champinjoner, matlagningsgrädde, creme fraiche och så lite salt och peppar. Ni måste testa!!!

Så nu väntar underbara matlådor på mig i veckan. Spaghetti och köttfärssås, pannkakor och pasta med champinjonsås. Mammas mat är saknad, men detta duger gott o väl.

Just ja, tror att jag har glömt att berätta om fredagskvällen. Det blev lite bråttom där efter jobbet. Adam hade fixat gratisbiljetter till en stor rugbymatch i Homebush. Så jag kom hem fem, och kvart i sex åkte vi tre hemifrån oss för att catcha upp med Adams kompis. Ni kan tro att jag tappade andan när jag såg huset. Herre jusses! Det var så stort, luftigt och modernt. Så vi drack några öl där innan vi hoppade in i Jeremys bil. Matchen var inte så jättebra. Men bara att vara där på arenan och se hur dem spelade var i en klass för sig.

Nu jobbar både jag och Alcio i veckan för att längta till lördagen då vi ska in till Sydney för att gå på IMAX. Avatar i 3D med extramaterial lär ju vara något.

Just ja! Jag har lite bilder att ladda upp från helgen. Typiskt är att vi redan har använt dem 12GB vi har för internet. Så det är segare än Skalman nu. Men bilder kommer efter den 11:e när vi får våra nya 12GB.

Nu ska vi sussa så gott. Puss på er ♥
Till top